Jos rakastat matkustelua ympäri maailmaa, osaat varmasti arvostaa myös kielitaitoa ja sen tärkeyttä. Vaikka matkustuksesi rajoittuisikin vain vuosittaiseen Espanjan matkaan tai muutamaan käyntiin naapurimaamme pääkaupungissa Tukholmassa, olet varmasti useampiakin kertoja joutunut tilanteeseen, josta oltaisiin kielitaidolla selvitty huomattavasti taidokkaammin. Aina tarve ei edes ole koko kielen natiivitasoille taitamiselle, vaan toisinaan aivan tavallinen small talk ja aloittelijatason kielitaito olisivat tarpeeksi sille, että matkakohteessa päästäisiin jo pitkälle. Huomaat esimerkiksi nopeasti saavasi kohteessa huomattavasti parempaa palvelua, jos osaat tervehtiä ja kiittää asiakaspalvelijaasi tämän oman kielellä. Ainakin hymyn tuominen tämän huulille on taattu, sillä jokainen ihminen arvostaa toisen kohteliaisuutta ja panostusta.

Kielitaito ei koskaan ole turhaa ja saattaakin tulla hyödyksi yllättävissäkin tilanteissa ihan jopa kotimaassamme – ei kannata esimerkiksi aliarvioida sen tuomia mahdollisuuksia työmarkkinoilla! Mikäli ansioluettelosi kieliosaamisen kohta ammottaa tyhjyyttään ja siitä löytyy vain äidinkielesi, eivät mahdollisuutesi työmarkkinoilla ole kummoiset ja ainakin asiakaspalvelutöihin pääsemisen voi unohtaa tyystin. Jos kuitenkin opiskelet varsin pienellä työllä jonkin ulkomaisen kielen alkeet, voit hyvillä mielin lisätä kielen osaamislistaasi ja vaikuttaa tulevan työnantajan taidoillasi. Mitä enemmän, sen parempi!

Verkossa oppiminen sopii kaikille

Nykyään uuden kielen oppiminen on helpompaa kuin koskaan. Tämä on tullut mahdolliseksi samalla, kun verkko-oppiminen on yleistynyt vuosi vuodelta ja sen suosio kasvaa jatkuvasti. Nyt uuden kielen oppiminen on mahdollista kotisohvalta käsin ja oppiminen on tehokkaampaa kuin koskaan. Saatat jopa muutamassa viikossa oppia puhumaan kieltä perustasolla ja jo muutaman kuukauden harjoittelulla on mahdollista yltää varsin korkeallekin tasolle jopa natiivipuhujan korvissa. Ennen kuin huomaatkaan, voit siis puhua suosikkikohteesi kieltä kuin paikallinen!

Verkko-oppimisen tehokkuus perustuu monen asian summaan. Ehkäpä suurimpana pointtina voidaan pitää sitä, että verkossa opiskellessa on mahdollista yhdistää monia tehokkaita oppimiskeinoja, mikä tekee siitä tehokasta aivan kaikentyyppisille oppijoille. Verkossa oppiessa voidaan yhdistää ääntä, kirjoitettua tekstiä, toistoa ja visuaalisia elementtejä kuvien ja videoiden muodossa, mikä tekee oppimiskombosta ainutlaatuisen tehokkaan. Suuntaa siis verkkokurssille oppimaan jo tänään! Mitä kieltä sinä opiskelet seuraavalla verkkokurssillasi?